6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki

1. Wanita yang terlalu mudah mempercayai lelaki.

Dah sayang la katakan… jadi apa sahaja yang lelaki/pasangan katakan,kepercayaan adalah seratus peratus. Bukan maksud saya percayaseparuh-separuh atau percaya pasangan jangan sampai 100%, tetapi maksudsaya mudah percaya yang membuta-tuli dan menerima apa sahaja tanpamenggunakan akal fikiran yang waras adalah amat tidak wajar.

2. Wanita yang "terdesak" untuk berkahwin.

Umur yang semakin lanjut membuatkan ramai wanita yang belum berpasanganrisau akan status diri. Walaupun pada zaman yang semakin canggih ini,melihat wanita yang berkerjaya lewat berkahwin adalah perkara biasa,namun majoriti wanita yang semakin meningkat umurnya risau jika masihbelum mempunyai pasangan hidup.

3. Wanita "sosial".

Ini bukan sosial dari segi terlibat dengan Mercy Malaysia ke, persatuanwanita di kawasan anda ke, atau perkara yang seumpamanyalah.

Sosial dalam hal ini ialah suka kepada "night life", disko,berparti, "clubbing", pergaulan bebas tanpa had dan hidup denganfalsafah "life is short, so have fun!", atau "masa muda ni la nak rasamacam-macam..".

4. Wanita yang tidak mementingkan ilmu.

Wanita yang mementingkan ilmu dalam konteks percintaan, perkahwinan danmemilih pasangan hidup bukanlah bermaksud wanita yang mempunyai ijazahberjela-jela dari universiti terkenal. Bukan itu sahaja. Kalau itu yangdijadikan ukuran wanita berilmu, kenapa masih terlalu ramai wanita yangditipu, dihina, dipermainkan, dan sebagainyalah oleh lelaki yangberbahaya?

5. Wanita yang memandang "faktor fizikal" sebagai salah satu ciri utama pada lelaki idamannya.

Mudah jatuh cinta dengan lelaki handsome? Atau mungkin juga lelaki"cute", "macho", dan mempunyai fizikal yang begitu menggoda hati?

Ingat..semakin "handsome", "cute", "sexy" seseorang lelaki itu,sebenarnya semakinlah anda sebagai wanita perlu menggandakan "sistempertahanan" diri. Kalaulah ramai wanita boleh diperdayakan oleh lelakiyang TAK "handsome" dan seumpamanya, apatah pula risiko ditipu olehlelaki yang "handsome"?

6. Wanita yang "sabar" tidak bertempat.

Wanita dalam golongan ini boleh kita katakan jenis yang selalu "makanhati berulam jantung", atau mungkin juga dah sampai tahap "makan tanganberulam kaki". Dia didera(fizikal atau perasaan), tidak dihargai,sentiasa diambil kesempatan oleh pasangan/suaminya namun masih tetapbersama lelaki itu walaupun dia sedar dia terseksa dan tertekan.

Apa Kata Anda

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Face Book SSA

Artikal Terbaru

5 Artikel Popular

Novel Pilihan

Ruangan Iklan

  • Promote Our Blog